OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE MALLORCA (COSTITX)

El passat divendres la classe dels astronautes de p5 i la dels artistes de p4 varem anar de visita a l'espai. Agafarem un autocar que ens va dur a l'observatori astronòmic de Mallorca, allà varem veure i aprendre moltes coses de l'espai (la lluna, els planetes, les estrelles... ) mirau mirau....


Quan varem arribar ens varen atendre dues persones que fan feina estudiant les estrelles, sabien moltes coses de l'espai i ens varen dur a la seva nau espacial.







Comença la conta enrere... 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1.... DESPEGAM! 

mirau aquest es el nostre planeta terra, es el mes blau per que te molta d'aigua, i la lluna, està donant voltes: lluna nova, lluna creixent, lluna plena i lluna minvant.

Ara hem anat mes lluny i veim tots els planetes del nostre sistema solar, que petita queda la nostra terra. Mercuri està cremat, Venus és molt brillant, Mart és el planeta vermell, Júpiter  el més gros, saturn té anelles, Urà està fet de gas, i Neptú que està congelat. 
Anem encara mes enfora, quantes estrelles! si unim els puntets podem fer dibuixos i així surten les constel·lacions. hi ha tres tipus de estrelles. blaves (les mes joves), grogues (les mitjanes) i vermelles (que son les mes velles).
I ara ja ens hem sortit de la nostra galàxia, ja no podem anar mes lluny per que ens perdríem. i aquí tenim La Via Làctia, donant voltes a l'estrella Polar, un d'aquests puntets que la formen es el nostre sol i aquí girant estem noltros. 

I ara després d'aquest viatge a l'espai ens ha entrat molta fam així que anem a berenar.








Ara que ja em descansat un poc podem seguir amb la nostra labor d'astronautes, i anam a veure meteorits!

 domes hi ha tres tipus de meteorits

 De metall




De roca


 

 de metall i roca
















i ara com a bons astronautes hem de mirar per un super telescopi. però com es de dia i no podem veure les estrelles, provarem de veure el sol, això si aquest telescopi te un lent especial, per que si miram el sol directament ens podem fer molt de mal.














Ens ha agradat molt aquesta visita a l'espai!



I voleu saber una cosa més? 

ara vos explicarem una curiositat sobre la lluna que podeu provar de fer es vespre quan surt. La lluna es molt grossa però per la distancia en que es troba de la nostra terra té el tamany de la nostra ungla del dit. 



i tenim aquí una representació de la lluna a escala per provar-ho.







Vos a agradat? a noltros molt!
firmat: la classe dels astronautes i la classe dels artistes.

Comentaris

  1. Genial visita pel que sembla... i molt oportuna ja que hi ha rumors que el tanquen...
    Per si us pot interessar... uns programes fets pels meus alumnes de 3r!!
    http://www.ceipreijaumei.com/2015/12/cometes-asteroides-i-meteorits.html
    http://www.ceipreijaumei.com/2015/11/el-planeta-roig.html
    http://www.ceipreijaumei.com/2015/11/galaxies.html

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada