L'HORT URBÀ DE L'ESCOLA


Ja fa tres cursos la nostra escola va iniciar el projecte d'un petit hort urbà que serveix com un recurs més que afavoreix i contribueix a l'educació mediambiental i al desenvolupament individual i social, ja que afegeix una dimensió pràctica als aprenentatges dels infants.

La gran majoria dels nostres alumnes desconeixen bona part de les feines tradicionals de l’agricultura i necessiten experimentar, de primera mà, la feina de subsistir de la terra.


Gràcies al nostre hort escolar, volem fer-los viure la gestió, la preparació, la cura d'un hortet i la recollida del fruit, com la forma de recollir el resultat d'un treball i d'un esforç humà.




Pensam que és molt important que se n'adonin que els aliments no provenen d'uns envasos de plàstic del supermercat. Ara els alumnes de l'escola veuen com creixen enciams, cebes, tomàtiques, mongetes, api... I, també, poden olorar el romaní, la farigola, la menta, la camamilla, la lavanda...


Com hem dit abans el projecte de l'hort va començar fa tres cursos (2013/2014), amb unes petites jardineres de plàstic, cossiols i un trosset de terra aferrat a la paret d'uns 60 cm d'ampla per 4 metres de llarg. El curs 2014/2015 afegirem l'hivernacle.


Enguay, amb les obres de millora i ampliació de l'escola, el trosset de terra per sembrar ha desaparegut. Malgrat això, hem continuat el projecte amb les jardineres i cossiols.

Fa dos dies ens han arribat unes noves jardineres, especials per a horts urbans. Aquestes jardineres són el resultat de la concessió d'una subvenció que l'escola va demanar a l'Ajuntament de Palma, per tal de millorar el nostre hort i aprofitar millor l'espai.





Els nins i nines de 3r aquesta setmana participen de manera activa en el muntatge de les jardineres urbanes.





Comentaris