25N DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

     Amb motiu del Día internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, cada cicle ha  estat fent diverses activitats de sensibilització cap el tema.

EDUCACIÓ INFANTIL 

  • Lectura de contes

  • Objectiu: introducció d'una perspectiva de gènere que erradiqui tot tipus de violència contra les dones.
  • Aquest conte tan divertit, romp l'estereotip femení o la idealització de les princeses de contes, sempre perfectes, mostrant la seva visió més humana.
  • Objectiu: Fomentar l’aprenentatge de mètodes no violents per a la resolució de conflictes en els centres escolars.
  • N'Alba, la protagonista d'aquest conte, ens ha ensenyat una eina molt poderosa per aconseguir controlar les emocions negatives (la ràbia, l'enfado) que podrien acabar en violència cap als demés. 
  • Per apagar aquest volcà que se'ns encèn a dins, HEM DE RESPIRAR!! així aconseguim calmar-nos i manejar aquest tipus de sentiments.

  • Dibuix de figura femenina (mare) als vidres de l'escola
clicau damunt la imatge per veure més fotos

PRIMER CICLE

  • Visualització de contes en les pantalles digitals

En el primer cicle vàrem treballar aspectes relatius a la igualtat de gènere, en la infància amb el conte "Súper Lola", així com en la literatura infantil amb el conte  "La princesa valiente", ja que també existeixen les superheroïnes i les princeses fortes, valentes i decidides que ajuden als altres i fan del món un lloc just per tots i totes. També es van treballar temes relacionats amb el respecte per als altres i com mai hem de cohibir a la gent que estimen si volem que siguin feliços amb el conte "Arturo i Clementina".




Per altra banda, els nins de tots els grups vàrem escriure a les seves mans de cartolina lila missatges del que significa la celebració d'aquest dia per decorar les finestres. Es varen fer xerrades i dibuixos de com compartir les tasques de la llar i vàrem escoltar per vídeo-conferència els missatges que havien preparat els nins del segon cicle contra la violència cap a la dona.

 
SEGON CICLE

De del segon cicle, hem treballat el tema de la violència preparant unes frases a l'aula i hem fet el nostre Manifest. A través del Meet vàrem gravar les nostres frases perquè la resta de l'alumnat les pogués escoltar. 

Aquí teniu s'enllaç del video. VIDEO






Comentaris